Hlavní obsah

Mladá Boleslav už sestavila koalici, primátorem bude nadále Nwelati z ODS

Mladou Boleslav povede koalice ODS, TOP 09 a Volba pro Mladou Boleslav s ANO. Primátorem bude opět Raduan Nwelati (ODS). Strany v pondělí podepsaly koaliční smlouvu. V třiatřicetičlenném zastupitelstvu bude mít koalice 23 mandátů. Komunální volby v Mladé Boleslavi vyhrála ODS. Na druhém místě skončila společná kandidátka hnutí ANO a Volby pro Mladou Boleslav.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Primátorem Mladé Boleslavi bude opět Raduan Nwelati.

Článek

V původním složení zůstali náměstci primátora, prvním náměstkem ale místo Michala Kopala (ODS) bude Jiří Bouška (Volba pro Mladou Boleslav). „Na všem jsme se domluvili, podepsala se koaliční smlouva, takže jsem rád, že jsme všichni našli společnou řeč na nějakých prioritách, kam dál směřovat Mladou Boleslav,” řekl náměstek primátora Daniel Marek (TOP 09).

Jasno už je také ve složení rady města. Podle něj ODS bude mít pět radních, ANO s Volbou pro Mladou Boleslav čtyři radní a TOP 09 dva radní.

Pětačtyřicetitisícová Mladá Boleslav je díky automobilce Škoda Auto jedním z měst v zemi s nejnižší nezaměstnaností. Škoda tam zaměstnává asi 19 500 lidí a další firmy jsou na ni navázány jako dodavatelé.

V září automobilka v Mladé Boleslavi otevřela nové centrum pro vývoj a testování agregátů za 45 miliónů eur (zhruba 1,2 miliardy korun). Za několik dní by měl být ve městě zprovozněn nový most přes řeku Jizeru za přibližně 65 miliónů korun, který zlepší přístup nejen do příměstské části Čejetice, ale i do vývojového centra Škody.

Reklama

Výběr článků

Načítám