Hlavní obsah

Filip: Politické strany mají budoucnost, hnutí zatím víc slibují, než dělají

Právo, nig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle šéfa KSČM Vojtěch chce strana obhájit počet mandátů z minulých voleb, kdy získali 3189 postů na radnicích. Jak uvedl, dali si tento cíl, i když do voleb postavili o 1500 kandidátů méně než před čtyřmi roky. Rádi by se dostali více do zastupitelstev i ve velkých městech.

Foto: Dorian Hanuš, Právo

Předseda KSČM Vojtěch Filip.

Článek

Z krajských center zatím sbírají hlasy  v Olomouci. Filip věří, že získají nejen mandáty, ale budou mít šanci i ovlivnit jednání o radnicích. „Jak jsme zastoupeni v krajích, tak je velká šance abychom  prokázali i ve městech, že to opravdu umíme,“ prohlásil Filip.

Podle Filipa se „politickým stranám vymstil boj proti politickým stranám jako celku“. Je přesto přesvědčen, že strany mají budoucnost.

„Zkušenost s politickými hnutími je tu tristní, protože vydrží jen jedno či dvě volební období. Lidé se v nich zklamali. Jsem zvědav, jak dlouho budou občané ČR tolerovat, že jim někdo něco slíbí, a za čtyři nebo šest let odejde,“ uvedl Filip.

Z tohoto pohledu bude KSČM  analyzovat neúspěch Marty Bayerové, která neobhájí svůj senátorský mandát. „Jde o to, aby lidé získali zkušenost s těmi co slibují a potom za šest let nic neodvedou. Mrzí mě, že lidé dali spíše na lidi, než na konkrétní činy, které naši senátoři odvádějí,“ komentoval znojemský propadák Filip.

KSČM se omlouvá za problémy v Obříství

Filip se omluvil voličům za problémy, které se musejí řešit v Obříství, kde se na kandidátce KSČM objevila 21letá studentka, která tvrdí, že o své kandidatuře nevěděla. Věc šetří na základě trestního oznámení  policie.

„Nechal jsem si připravit  materiály od předsedy okresního výboru KSČM  a od zmocněnce pro volby. Slečna nahradila matku své kamarádky na kandidátní listině. Musí se vyšetřit jak se to stalo, zda ten souhlas byl či nebyl dán,“  komentoval problémy ve středočeské obci Filip.

„Velmi mě to mrzí, a pokud to způsobili naši lidé, pak bych se  chtěl omluvit. Samozřejmě budeme plně v součinnosti  s orgány činným v trestním řízení,“ přislíbil šéf komunistů.

Reklama

Výběr článků

Načítám