Hlavní obsah

U volební místnosti v Mostě pobíhali divočáci

Stádo divokých prasat omezilo v sobotu ráno vstup do volební místnosti v 1. základní škole nedaleko nemocnice v Mostě. Myslivci jedno zvíře postřelili, ostatní pak utekla, řekla mluvčí mostecké městské policie Ilona Kozlová.

Foto: Právo

Ilustrační foto

Článek

Stádo včetně bachyně se selaty se do areálu školy dostalo v noci. Zvířata volně pobíhala po parku i kolem jednoho ze vstupů do školy. "Zvířata byla agresivní, bachyně na jednoho z kolegů vyběhla a vrčela na něj," řekla Kozlová.

Na místo přijeli myslivci, kteří jedno z dospělých zvířat postřelili. Ostatní se schovala v křoví. "Snažili jsme se je vylákat ven. Házeli jsme i dělobuchy, s nimi to ale ani nehnulo. Z úkrytu je dostali až vycvičení lovečtí psi," doplnila Kozlová. Zvířata utekla do nedalekého lesa. Postřelené prase myslivci na místě utratili.

Samotné volby zásah nenarušil. "Společně s policisty jsme lidi, kteří šli k volbám, naváděli na opačnou stranu. Místo boční bránou museli jít vzdálenějším hlavním vchodem. Některým se to nelíbilo, ale pochopili to," doplnila Kozlová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám