Hlavní obsah

Teplé počasí naruší lehké ochlazení o víkendu, babí léto se ale hned vrátí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pranostika Po teplém září, říjen se zle tváří letos rozhodně platit nebude. Meteorologové předpovídají neobvykle vysoké teploty, očekávají, že budou padat rekordy, a teplo by mělo být i po mírném ochlazení, které předpovídají na neděli a pondělí.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Po rozplynutí mlh a protržení oblačnosti by ve čtvrtek a v pátek mělo být jasno s teplotami až 23 °C a oba dva dny by měla být teplá i rána. „Předpokládáme, že na mnoha místech České republiky padne teplotní rekord,“ uvedla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Pro čtvrtek je dosavadní teplotní rekord 23,3 °C z roku 1997 a pro pátek hodnota rekordu činí 22,6 a meteorologové ho naměřili v roce 1976.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

O víkendu by se mělo lehce ochladit. V sobotu bude zpočátku zataženo s nízkou oblačností, která by se měla během dopoledne rozpustit. Nejnižší noční teploty budou 13 až 9 °C, během dne by se měly pohybovat v rozmezí 17 až 21 °C, tam, kde zůstane nízká oblačnost, by mělo být kolem 15 stupňů.

V neděli bude pršet

V neděli už bude ráz počasí ovlivňovat studená fronta. Den by měl být zatažený s nízkou oblačností, na většině území bude pršet. Teploty se stále udrží na vysokých hodnotách – 16 až 20 stupňů.

Podobný ráz počasí bude i v pondělí. Mělo by být zataženo s deštěm s teplotami od 16 do 20 stupňů.

Meteorologové tvrdí, že po tomto mírném ochlazení se opět vrátí babí léto. „Sluníčko a teplé dny se po tomto přechodném ochlazení opět vrátí, a tak i polovina měsíce bude velmi příjemná,“ slibuje Honsová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám