Hlavní obsah

Zemanovi přišli popřát přátelé. Hůlka dotáhl křeslo, Balvín přinesl Balvošovku

Novinky, Václav Lang

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Prezident Miloš Zeman uspořádal v úterý na hradě neformální oslavu svých 70. narozenin pro ty, kteří se nedostali minulý týden na oficiální oslavu v úzkém kruhu. Dorazily osobnosti z politické i kulturní scény.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Zpěvák Daniel Hůlka přichází do Míčovny Pražského Hradu s darem pro prezidenta Miloše Zemana.

Článek

Před Míčovnou Pražského hradu se hosté začali scházet už hodinu před plánovaným začátkem. Nakonec dorazilo několik desítek hostů, převážně vyššího věku.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jihomoravský hejtman Michal Hašek při příchodu na oslavu narozenin českého prezidenta.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Přišlo mimo jiné několik členů úřednické vlády Jiřího Rusnoka, kterou Zeman jmenoval. Mezi nimi například Zdeněk Žák, František Koníček nebo Jiří Balvín. Ten přinesl Zemanovi domácí pálenku. „Nesu svoji vlastní hruškovici, která se jmenuje Balvošovka. On ji má rád, už ji dostal ode mě asi desetkrát. K tomu nesu oficiální dárek, a to je koňak, který má také rád,“ řekl Balvín při příchodu na oslavu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jiří Balvín přinesl Zemanovi hruškovici vlastní výroby, které říká Balvošovka.

Ostatně nějaký druh alkoholu tvořil velkou část darů. Většina hostů přinesla alespoň láhev, někteří dokonce na vozíku soudek vína nebo piva.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Režisér Juraj Jakubisko přenesl českému prezidentovi obraz.

Jaromír Dušek přinesl prezidentovi hůl s cyklistickým držákem na lahev a zvonkem. Naopak režisér Juraj Jakubisko přinesl hlavě státu obraz.

Hůlka přinesl křeslo

Co do objemu největší dar přinesl zpěvák Daniel Hůlka. Ten při příchodu nebyl až do poslední chvíle vidět pod koženým křeslem, které nesl na hlavě opěrkou dolů. „Chtěl jsem buď koupit houpací křeslo, nebo nějaký pohodlný ušák, aby si pan prezident měl kde odpočinout po náročné práci pro nás pro všechny,“ komentoval výběr daru.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Na oslavu dorazil také bývalý ministr zahraničí Jan Kavan.

Ze současné politické reprezentace dorazil například senátor a šéf zemanovců Jan Veleba, policejní prezident Tomáš Tuhý, ministr školství Marcel Chládek a místopředseda Sněmovny Jan Bartošek.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr Marcel Chládek přinesl prezidentovi krabice s vínem.

„Jako dárek jsem panu prezidentovi přinesl ručně barvené hedvábí a ručně napsaný citát z Knihy Moudrosti. Protože každý, kdo vládne, tak by měl vždycky vládnout s moudrostí,“ řekl Bartošek Novinkám.

Reklama

Výběr článků

Načítám