Hlavní obsah

Jourová prošla grilováním a získala podporu výborů europarlamentu

• Aktualizováno
Novinky, ČTK, jas, val

Česká kandidátka na eurokomisařku Věra Jourová získala pro svou kandidaturu podporu všech čtyř výborů pro své působení v Evropské komisi. Jourová by se měla stát eurokomisařkou pro spravedlnost, spotřebitelskou politiku a rovnost pohlaví.

Foto: Jakub Dospiva, ČTK

Věra Jourová, česká kandidátka do funkce evropské komisařky pro spravedlnost, ochranu spotřebitele a rovnost žen na slyšení v Evropském parlamentu

Článek

Vyslovení souhlasu s jejím angažmá v komisi potvrdili účastníci úterního jednání zástupců výboru pro vnitřní trh a ochranu spotřebitele, právního výboru, výboru pro občanské svobody, spravedlnost a vnitřní věci a výboru pro práva žen, kteří o kandidatuře Jourové jednali.

Ještě před polednem přitom nebylo jasné, zda si ji výbor pro občanské svobody nepozve ještě na další ústní jednání.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„V určité chvíli to vypadalo, že víc než její faktické znalosti bude rozhodovat politické klima. Dostala se doslova do soukolí politických dohod v Evropském parlamentu. Z mého pohledu korektní odpovědi tak nemusely dnes stačit, pokud by byly hodnoceny za vyloženě nepříznivé konstelace,” okomentovala rozhodování výborů europoslankyně Dita Charanzová (ANO).

Minulý týden absolvovala Jourová „grilování“ před čtyřmi výbory, při němž odpovídala na množství otázek týkajících se jejího budoucího portfolia. Následně zodpověděla ještě písemné dotazy.

O podpoře pro jednotlivé kandidáty se nyní horečně vyjednává. Závěrečné stanovisko by měl Evropský parlament zveřejnit ve čtvrtek. O obsazení komise se bude hlasovat koncem října.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám