Hlavní obsah

Prachař přiznal personální nedostatky, z ministerstva však neodejde

Novinky, Václav Lang
Praha

Ministr dopravy Antonín Prachař (ANO) připustil personální mezery v některých důležitých postech spadajících pod jeho resort, nehodlá však kvůli tomu na svoji funkci rezignovat. Reagoval tak na kuloární spekulace o možném odvolání i na kritiku z úst premiéra.

Foto: Václav Lang, Novinky

Ministr dopravy Antonín Prachař (vlevo) během úterní snídaně s novináři

Článek

„Nejsem připraven rezignovat, to určitě ne,“ odmítl Prachař spekulace o tom, že by měl z čela resortu odejít – například proto, že se nedaří personálně doplnit vedení Ředitelství silnic a dálnic.

Společnosti už několik měsíců chybí právoplatný šéf. Po červencové rezignaci Jana Kubiše je od srpna pověřena řízením ŘSD Soňa Křítková. A Prachař zatím nemá nikoho, kdo by ji nahradil. Žádný z uchazečů podle něj nebyl vhodný.

„Kritika, která je vůči mé osobě, že nemáme dořešené personální záležitosti – ano, to přiznávám, to je pravda, nicméně nové lidi pořád hledáme. Ale co se týká jakéhokoliv ohrožení mé pozice, že bych měl odejít, to si myslím, že opravdu není tématem dne,“ prohlásil.

Situace, kdy ho za personální nedostatky kritizují premiér Bohuslav Sobotka, ale i opozice, je mu nepříjemná a vadí mu, že zasahuje i ministerstvo. Zároveň trvá na tom, že je potřeba hledat takové lidi, kteří ve funkcích vydrží a budou odvádět kvalitní práci.

Reklama

Výběr článků

Načítám