Hlavní obsah

Krnáčová si stěžuje, že ji Hudeček zve na schůzku. Primátor ji přirovnal ke Kočí z VV

Novinky, Václav Lang
Praha
Aktualizováno

Pražská lídryně hnutí ANO pro komunální volby Adriana Krnáčová si v pondělí před novináři postěžovala, že ji a představitele dalších silných stran v minulých dnech primátor Tomáš Hudeček požádal o schůzku, což vzhledem k nadcházejícím volbám odmítla. Konkrétní SMS zprávy od Hudečka odcitovala, což primátor přirovnal k praktikám někdejší poslankyně Kristýny Kočí.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Adriana Krnáčová na archivním snímku

Článek

„Dostala jsem nabídku pana Hudečka, abych se s ním sešla v rámci nějakých předvolebních rozhovorů, sešel se prý už se všemi a se všemi se domluvil,“ prohlásila v pondělí na tiskové konferenci Krnáčová.

Vzápětí neváhala v telefonu dohledat konkrétní SMS zprávu, kterou jí Hudeček poslal 25. srpna: „Myslíte, že byste si našla čas na setkání? Myslím, že by nám mohlo být vzájemně prospěšné,“ psal prý Hudeček.

Na dotaz Krnáčové, čeho by se mělo setkání týkat, odvětil, že už se sešel s týmy všech ostatních stran. „Řešili jsme na těchto schůzkách různé věci,“ prohlásil.

„Já jsem to odmítla, odmítáme to, nebudeme se domlouvat za zády voličů,“ prohlásila před novináři Krnáčová s tím, že se prý s Hudečkem klidně sejde po volbách.

Jako Kočí z VV, řekl Hudeček

Hudeček na dotaz Novinek potvrdil, že SMS zprávy rozesílal, i to, že se sešel se zástupci ODS, ČSSD, lidovců, zelených a Starostů a nezávislých. „Stejně, jako spolu jednají politici ve Sněmovně, i já hovořím s představiteli demokratických politických subjektů v Praze. Je normální, že spolu politici mluví, nenormální je zveřejňování esemesek, které si pamatujeme od Kristýny Kočí z Věcí Veřejných,“ řekl Hudeček Novinkám.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Primátor Prahy Tomáš Hudeček

„Psal jsem paní Krnáčové, protože jsem chtěl vědět, s čím jde ANO do pražských voleb. To mě ostatně zajímá stále, neboť do včerejška toto hnutí nemělo zveřejněný program pro Prahu, ale pouze několik populistických hesel. Jediné, co o pražském ANO víme, je, že ho vede paní Radmila Kleslová, která je dvorní dámou kmotra Tomáše Hrdličky z Prahy 10,“ dodal.

Svoboda: Hudeček by se spojil i s ďáblem

Hudečkova reakce zase nadzvedla kandidáta na primátora za ODS Bohuslava Svobodu, který odmítl, že by se on se současnou hlavou Prahy sešel. „Osobně mohu garantovat, že se mnou se nesešel,“ prohlásil Svoboda.

Za zvláštní označil, že Hudeček, který postavil závěr kampaně na boji se skrytými estébáky, oslovil lídryni strany, „která je nejvíce estébáky prolezlá“.

„Toto chování pana Hudečka nasvědčuje tomu, že se potvrzují zákulisní informace o již předjednané koalici TOP 09, ANO - domluvená zákulisní hráčkou a bývalou agentkou StB Radmilou Kleslovou - a ČSSD. Ať pan Hudeček otevřeně vystoupí a řekne, že by se spojil i s ďáblem, jen aby měl svou židli jistou i po volbách, bylo by to k voličům férové,“ napsal Svoboda v prohlášení.

Reklama

Výběr článků

Načítám