Hlavní obsah

Armáda nakoupí vyprošťovací vozidla pro Pandury za 191 miliónů

Armáda si plánuje pořídit vyprošťovací vozidla, která by pomáhala třeba při nehodách obrněnců Pandur. Zakázka, kterou ministerstvo obrany vypsalo na konci září, má předpokládanou hodnotu 191 miliónů korun. Vyplývá to z informací zveřejněných ve věstníku veřejných zakázek a odpovědí ministerstva obrany.

Foto: Pavel Karban, Právo

Obrněný transportér Pandur

Článek

Rezort plánuje pořídit pět vozidel, zájemci o zakázku se do ní mohou přihlásit do 30. října. "Jedná se o speciální těžká takzvaná vyprošťovací vozidla, která jsou určená k přímé logistické a technické podpoře jednotek armády České republiky vybavených kolovými obrněnými transportéry Pandur a ostatními druhy vojenské techniky," sdělila Jana Zechmeisterová z tiskového oddělení ministerstva obrany.

Vozidla mají podle ní být používána v polních podmínkách nebo při vedení bojů. "Zejména při vyprošťování, odtahu, údržbě, polních opravách a při technické pomoci," dodala.

Zakázka bude mít podle předpokladů rezortu hodnotu 191 miliónů korun bez DPH. V minulosti přitom ministerstvo zvažovalo nákup 11 těchto vozidel Tatra za 600 miliónů korun od šternberského Vojenského opravárenského podniku. Cena byla kritizována jako přemrštěná. Podle Zechmeisterové nebyla tato zakázka v minulosti vůbec vyhlášena a počet pořizovaných vozidel byl nakonec přehodnocen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám