Hlavní obsah

Ministerstvo nejsou jen eurofondy, prohlásila Šlechtová

Novinky, Václav Lang

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Kandidátka na novou ministryni pro místní rozvoj Karla Šlechtová považuje za svou prioritu po případném nástupu do čela resortu udržet kontinuitu v úřadu. Chce se zaměřit na správné a rychlé čerpání evropských fondů, připomněla ale, že ministerstvo má také jinou agendu, než jsou evropské dotace.

Foto: Milan Malíček, Právo

Kandidátka na ministryni pro místní rozvoj Karla Šlechtová

Článek

„MMR nejsou jen eurofondy,“ prohlásila Šlechtová na své první tiskové konferenci po nominaci na novou šéfku resortu. Ten je podle ní poslední dobou vnímán jen jako resort pro správu operačních programů, přitom má ale na starosti i další témata. „Agendy, které tam jsou, jsou velice silné a já se chci zasadit o to, aby byly vidět.“

„MMR se musí stát národním koordinátorem regionální politiky. Regionální politika, územní politika jsou dvě silné agendy, které na tomto ministerstvu jsou, a já doufám, že se mi podaří zvýšit prestiž ministerstva i v tomto ohledu,“ prohlásila.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

S předsedou hnutí ANO Andrejem Babišem prý o postu jednala v řádu týdnů. Jako svou výhodu bere své několikaleté působení na ministerstvu pro místní rozvoj. „Svou kandidaturu beru jako velkou výzvu. Dokážu si představit, že mohu být přidaná hodnota pro ministerstvo právě proto, že se přes 12 let pohybuji v eurofondech, a to z Deloitte (auditorská a poradenská společnost, pozn. red.), ze svého působení v Bruselu i dalších pozicích,“ uvedla.

Kandidáty na své nejbližší spolupracovníky už prý má, ale jejich jména prozrazovat nechce. Zároveň uvedla, že nestojí ani o členství v ANO a zůstává nestraničkou. „Nejsem členkou žádné strany ani nechci vstupovat do žádné strany.“

V rámci politického spektra se ale řadí spíše od středu doprava. „Ideologicky se stavím na stranu střed až pravice,“ prohlásila. „Takže vlastně jako hnutí,“ doplnil ji Babiš.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám