Hlavní obsah

Novou ministryní místo Jourové má být Karla Šlechtová

– Praha • Aktualizováno
Novinky, Václav Lang

V čele ministerstva pro místní rozvoj by místo Věry Jourové měla stanout Karla Šlechtová, která dosud působila jako ředitelka Odboru EU fondů na Úřadu vlády. S její nominací ve středu šéf ANO Andrej Babiš seznámil premiéra Bohuslava Sobotku.

Foto: ANO

Kandidátka na ministryni pro místní rozvoj Karla Šlechtová

Článek

Šlechtová vystudovala ekonomii na Západočeské univerzitě a působila v řadě manažerských pozic, například ve společnosti Deloitte. Dosud pracovala na Úřadu vlády a zabývala se právě čerpáním evropských dotací. Témuž se od roku 2011 věnovala na ministerstvu pro místní rozvoj, které bude nyní řídit.

„Naše hnutí nenominovalo politického kandidáta, ale odborníka,“ ocenil vicepremiér Andrej Babiš.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Premiér Bohuslav Sobotka rovněž vyjádřil potěšení nad tím, že má na danou pozici nastoupit člověk, který je orientován na čerpání evropských prostředků, s čímž měla Česká republika v minulosti problémy. „Jde o to, jak nejlépe dočerpat stávající operační programy,“ podotkl.

Se Šlechtovou se chce sejít ještě ve středu, přičemž ve čtvrtek informuje o její nominaci prezidenta.

Sobotka také uvítal, že Jourovou nahradí žena, a zachová se tak stávající genderový poměr ve vládě.

Karla ŠlechtováŠlechtová se narodila v roce 1977 v Karlových Varech. Od letošního června pracovala jako ředitelka odboru EU fondů při Úřadu vlády, do té doby od roku 2011 působila na ministerstvu pro místní rozvoj ve funkcích zaměřených rovněž na čerpání evropských fondů, například jako ředitelka odboru přípravy programového období 2014 až 2020. Ze Západočeské univerzity má inženýrský titul z oboru ekonomie. Domluví se anglicky, německy, francouzsky a částečně holandsky a bulharsky.

Reklama

Výběr článků

Načítám