Hlavní obsah

Sedmdesátiny oslaví Zeman večeří s ústavními činiteli, pozván je i Klaus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prezident Miloš Zeman ve čtvrtek na Pražském hradě oslaví 70. narozeniny na společné večeři s vrcholnými ústavními činiteli. Mezi pozvanými je i jeho předchůdce Václav Klaus. V úterý to oznámil mluvčí Hradu Jiří Ovčáček.

Foto: Petr Horník, Právo

Prezident republiky Miloš Zeman

Článek

Večeře se uskuteční ve čtvrtek v hradní Kulaté jídelně, setkání má být asi dvouhodinové. Mezi pozvanými jsou kromě Klause také premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD), místopředsedové vlády Andrej Babiš (ANO) a Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL), předseda Poslanecké sněmovny Jan Hamáček (ČSSD), šéf Senátu Milan Štěch (ČSSD), předseda Ústavního soudu Pavel Rychetský a člen bankovní rady ČNB Jiří Rusnok.

Podle Ovčáčka nejsou v plánu během setkání žádné velké oslavy, například koncert Hudby Hradní stráže. Vedení Pražského hradu ale stále zvažuje, že by Hudba Hradní stráže veřejně zahrála později. Zda se koncert uskuteční, by se mělo podle Ovčáčka rozhodnout do konce týdne.

Soukromá oslava již proběhla

Zeman již své narozeniny s nejbližšími oslavil předminulý pátek na zámku v Lánech. S manželkou, hradním kancléřem Vratislavem Mynářem nebo šéfem hradního protokolu Jindřichem Forejtem si opekli kuřata a špekáčky, k tomu podle Ovčáčka pili bílé víno a nealkoholické nápoje.

Prezident dostal jako dárek černý čaj, vína nebo olomoucké tvarůžky. Nejvíce ho prý potěšil videopozdrav od jeho dcery Kateřiny, která si vydělává na studia na brigádě v zahraničí.

Prezidentovi bylo 70 v neděli.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám