Hlavní obsah

Lidé před Sněmovnou podpořili Kalouska ve sporu o fízla

Novinky, Václav Lang

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Na Miroslava Kalouska (TOP 09) čekala ve čtvrtek před Poslaneckou sněmovnou asi dvacítka lidí, která mu přišla vyjádřit podporu v jeho sporu o označení „komunistický fízl”, jak nazval poslance KSČM Zdeňka Ondráčka. Sněmovna bude celou záležitost řešit na plénu. Kalousek v projevu uvedl, že by chtěl, aby poslanci verdikt výboru zrušili.

Miroslava Kalouska přišla před Sněmovnu podpořit dvacítka příznivcůVideo: Novinky

 
Článek

Lidé z organizace Bez komunistů předali Kalouskovi krátké prohlášení, v němž prvního místopředsedu TOP 09 vyzývají, aby se Ondráčkovi neomlouval, jak mu to nařídil sněmovní mandátový a imunitní výbor.

„Když jste popsal komunistického fízla souslovím ‚komunistický fízl‘, jen jste pojmenoval skutečnost,“ stojí v prohlášení. „Žádáme vás proto, abyste se za tato slova rozhodně neomlouval, jak vás k tomu vyzývá mandátový a imunitní výbor Poslanecké sněmovny. K omluvě nemáte mandát od svých voličů.“

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Omlouvat se nebude

Kalousek přítomné ujistil, že se omlouvat nehodlá: „Samozřejmě se neomluvím, protože bych tím urazil zástupy těch lidí, kterým komunističtí fízlové zničili život. Kromě jiného taky svého tatínka a dědečka. Já je urážet nebudu.“

Foto: Novinky.cz

Miroslava Kalouska přišl před Sněmovnu podpořit asi dvacítka lidí

Kalousek se proti rozhodnutí výboru odvolal, o omluvě má rozhodnout plénum Sněmovny.

Od lidí prý dostal mnoho podpůrných dopisů. „Tak trochu jsem si v minulých měsících zoufal, jestli už to opravdu nikomu nevadí, že máme na vysokých pozicích komunistické fízly. Z té korespondence i z verbálních projevů zjišťuji, že jsou ještě lidé, kterým to vadí, a to je velmi potěšující zpráva,“ podotkl.

Kalouskovi hrozí pokuta až do výše jednoho poslaneckého platu, tedy zhruba 55 tisíc korun. Proslýchá se, že by mezi lidmi mohla vzniknout sbírka na tuto pokutu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám