Hlavní obsah

Nepřítomný Sobotka rozhořčil opozici. Asi budeme muset za ním, navrhl Gazdík

Novinky, jas

Čtvrteční interpelace se musely obejít bez premiéra Bohuslava Sobotky, který je na Hlučínsku v rámci předvolební kampaně ČSSD. To zavdalo ve Sněmovně podnět k žertování na jeho adresu i návrhům, že by mohly být zavedeny interpelace přes telefon.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Vojtěch Filip na jednání Poslanecké sněmovny

Článek

Opozice kritizovala premiérovu nepřítomnost již ve středu, kdy chtěly vládní strany protáhnout jednání do nočních hodin. Premiér byl celý den omluven a podle programu na stránkách ČSSD se věnoval předvolební kampani na jihu Čech.

Ve čtvrtek se situace opakovala s tím rozdílem, že premiér je na Hlučínsku. Místopředseda Sněmovny Petr Gazdík (TOP 09  a STAN) navrhoval, aby se Sněmovna zabývala pracovním vytížením premiéra, který se rozhodl ignorovat poslanecké interpelace.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Sociální demokrat Václav Klučka připomněl, že ve Sněmovně neabsentuje jen premiér, ale i řada poslanců, což potvrdil i šéf poslanců KSČM Pavel Kováčik, který připomněl, že nejen premiér se věnuje předvolební kampani, a zdůraznil, že jeho poslanci jsou přítomni.

Gazdík: Přesuňme se do Hlučína

Kováčik následně nadnesl, že v rámci novely jednacího řádu by mohly být nově zavedeny i telefonické interpelace. „Určitě by to zefektivnilo chod této Sněmovny,” dodal.

To podnítilo Gazdíka k úvaze, že by se poslanci mohli přesunout do Hlučína, aby mohli na náměstí premiéra interpelovat. Jeho návrh na zařazení bodu o pracovním vytížení předsedy vlády nicméně neprošel.

Místopředseda Sněmovny Vojtěch Filip (KSČM) poslance musel opakovaně upozorňovat, že jejich faktické poznámky se mají vztahovat k věci, a varoval, že jim začne odebírat slovo.

Reklama

Výběr článků

Načítám