Hlavní obsah

Premiér si dělá kampaň a my tu budeme sedět do noci, naštvala se opozice

Novinky, jas

Sněmovní pravicovou opozici ve středu odpoledne rozzlobilo, že koalice opět prosadila možnost nočního jednání a změny programu. Šéf poslanců ODS Zbyněk Stanjura se pozastavil nad tím, proč chtějí koaliční strany projednávat body, jejichž gesční ministři jsou nepřítomni. ODS a TOP 09 si následně vzaly dvouhodinové přestávky na jednání klubů, čímž jednání skončilo.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Šéf poslanců ODS Zbyněk Stanjura ve Sněmovně

Článek

Stanjura tvrdí, že koaliční strany nectí dohody a předkládají opakovaně změny programu. Ještě více jej rozhořčilo, že ve čtvrtek, kdy jsou pravidelné interpelace, bude premiér v rámci předvolební kampaně na Hlučínsku.

„Pan premiér dělá kampaň a my tady budeme sedět do 23 hodin,” odtušil Stanjura.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Místopředseda Sněmovny Petr Gazdík (TOP 9 a STAN) to označil za pohrdání Sněmovnou a připomněl, že koaliční poslanci navíc s oblibou interpelují vlastního premiéra a ubírají tak opozici čas, který by měl být vyhrazen spíše pro ni.

Oba kluby následně požádaly o přestávky na jednání, čímž bylo další jednání znemožněno a schůze přerušena.

Sobotka byl z pracovních důvodů omluven i ze středečního jednání. Podle programu na stránkách ČSSD byl v rámci volební kampaně v jižních Čechách.

Reklama

Výběr článků

Načítám