Hlavní obsah

TOP 09 chce kvůli ministru Prachařovi poslaneckou vyšetřovací komisi

Novinky, jas

Marná snaha poslanců TOP 09 zařadit na pořad jednání Sněmovny bod věnovaný vedení ministerstva dopravy Antonínem Prachařem (ANO) bude mít pokračování. Strana bude usilovat o zřízení parlamentní vyšetřovací komise.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr dopravy Antonín Prachař (ANO)

Článek

Poslanec František Laudát (TOP 09), který chtěl podobně jako další poslanci minulý týden interpelovat nepřítomného ministra kvůli údajně neutěšenému stavu v resortu, v úterý navrhl, aby byl na pořad schůze zařazen nový bod věnovaný tomuto tématu.

Návrh narazil na termínovou kolizi s jednáním výborů i na následné veto ze strany ANO a lidovců.

To nenechal bez odezvy šéf poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek, který oznámil, že strana bude iniciovat vznik „vyšetřovací komise k činnosti ministra dopravy Prachaře ve veřejném zájmu”.

Začátek úterního jednání poznamenalo rovněž množství navržených změn programu, které přednesl předseda poslanců ČSSD Roman Sklenák. Zbyněk Stanjura, zastupující poslance ODS, si je vyžádal v písemné podobě a vyhradil si, aby o nich bylo hlasováno jednotlivě. Než došlo k hlasování, objevily se však další nejasnosti a TOP 09 si následně vzala přestávku na jednání klubu s tím, že v návrzích není možné se vyznat a poslanci potřebují čas na jejich posouzení.

Reklama

Výběr článků

Načítám