Hlavní obsah

Primář Havránek nepřijal výpověď, jeho propuštění řeší právníci

Právo, rap

Masarykova nemocnice v Rakovníku je stále zaměstnavatelem primáře Jiřího Havránka, který léčil děti i přesto, že trpí závažnou duševní chorobou. Havránek čelí podezření, že během své práce v nemocnici v Klatovech trýznil některé pacienty.

Foto: Lucie Zikmundová, ČTK

Jiří Havránek jako primář na oddělení neonatologie mělnické nemocnice. Snímek z roku 2011

Článek

Rakovnická nemocnice však ujistila, že se na dětské oddělení, které Havránek vedl, jen tak nevrátí i přesto, že Havránek odmítl přijmout výpověď.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Pan primář Havránek nepřistoupil na ukončení pracovního poměru dohodou. Proto byla záležitost předána do rukou právních zástupců, kteří ji řeší,“ uvedla Petra Škeříková, mluvčí společnosti Privamed Healthia, která je provozovatelem rakovnické nemocnice.

V pondělí potvrdila, že primář Havránek nadále zůstává kvůli svým zdravotním potížím v pracovní neschopnosti.

Havránek se během svého klatovského působení – v nemocnici fakticky skončil v únoru 2013 – podle policie podepsal na deseti dětech ve věku od jednoho do dvou let, mimo jiné jim podával nepřiměřeně vysoké dávky anestetik nebo jim prováděl desítky vpichů.

Policie kvůli Havránkově vážné duševní poruše případ nakonec odložila.

Reklama

Související témata:

Související články

Nepříčetný primář mučil dětské pacienty

Představte si, že svěříte nemocné dítě lékaři a on vám ho s klidem vrátí polomrtvé s tím, že se mu zákrok nepovedl. Tohle není žádný scénář filmového dramatu,...

Výběr článků

Načítám