Hlavní obsah

Jourová skončí ve vládě příští týden

– Praha
Novinky, Václav Lang

Ministryně pro místní rozvoj Věra Jourová (ANO) skončí ve své funkci 3. října. Podle informací Novinek poslala dopis se svou demisí k tomuto datu premiérovi Bohuslavu Sobotkovi (ČSSD). Ten už o tom údajně informoval prezidentskou kancelář.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministryně pro místní rozvoj Věra Jourová (ANO)

Článek

Jourová bude eurokomisařkou pro spravedlnost, zatím však nebylo jasné, kdy rezignuje na svůj stávající post. Podle zdroje Novinek to bude o prvním říjnovém pátku. Dopis se svou demisí již poslala premiérovi a ten o tom informoval kancelář prezidenta.

Ten už dříve vzkázal vicepremiérovi Andreji Babišovi, jehož hnutí ANO má nárok na obsazení postu po Jourové, aby náhradu našel co nejdříve.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Pokládám nyní za důležité, aby hnutí ANO předložilo co nejdříve kvalitního kandidáta na ministra či ministryni. Jednoznačně upřednostňuji odborníka na fondy EU, protože právě agenda čerpání peněz z evropských fondů je pro ministerstvo klíčová a je to současně jedna z hlavních vládních priorit,“ zopakoval v pondělí pro Novinky Sobotka.

Sama Jourová prosazovala do čela ministerstva svou stávající náměstkyni Kláru Dostálovou, podle některých informací se ale tato varianta Babišovi příliš nezamlouvá. Konečné jméno chce oznámit do konce září.

Reklama

Výběr článků

Načítám