Hlavní obsah

Většinu republiky zasáhnou v pátek a sobotu silné bouřky

– Praha
Novinky, val

Téměř celou Českou republiku s výjimkou Olomouckého a Moravskoslezského kraje potrápí od pátečního odpoledne do sobotní noci silné bouřky. Varoval před nimi Český hydrometeorologický ústav.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Bouřky zasáhnou postupně téměř všechny kraje.

Článek

„V pátek později odpoledne a večer se na západě a severozápadě Čech místy vytvoří bouřky, které budou ojediněle intenzivní s krátkodobými srážkovými úhrny kolem 30 mm,“ informoval ČHMÚ.

V noci bude bouřková činnost v těchto místech slábnout, v sobotu odpoledne ale podle meteorologů opět udeří jak v Čechách, tak na Českomoravské vrchovině. Bouřky budou ojediněle intenzivní s krátkodobými srážkovými úhrny kolem 30 mm. Přidat se mohou místy také kroupy a nárazový vítr s rychlostí kolem 70 km/h.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Vzhledem k přetrvávajícímu poměrně vysokému nasycení, zejména v oblastech Brd, Šumavy, Českého lesa a Českomoravské vrchoviny můžou hladiny toků odvodňující tyto oblasti krátkodobě výrazněji stoupat a nelze vyloučit ani překročení nejnižšího stupně povodňové aktivity,“ varovali meteorologové.

Reklama

Výběr článků

Načítám