Hlavní obsah

Asociační smlouvu s Ukrajinou Sněmovna nyní řešit nebude

Asociační smlouvu Evropské unie s Ukrajinou zatím poslanci projednávat nebudou. Sněmovna ji ve čtvrtek vyřadila z pořadu nynější schůze. Při pravidelných interpelacích několik desítek poslanců absentovalo. Přítomní si pak odhlasovali možnost jednat a hlasovat do pozdních nočních hodin.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Karta poslance a hlasovací zařízení ve Sněmovně

Článek

Sněmovna by měla večer pokračovat v projednávání normy, která zruší vojenský újezd Brdy a zmenší další výcvikové prostory. Budou se zabývat taky mimo jiné zrušením, případně odkladem zavedení povinných elektronických receptů, zrušením poplatků u lékařů a v lékárnách a předlohou, jež odloží zavedení registračních značek na vozidla na přání.

Celkem Sněmovna zařadila na večer osm norem. Jde vesměs o návrhy, které poslanci nestihli projednat v úterý a ve středu.

Nezájem o interpelace

Z jednání Sněmovny, případně jeho části, se omluvilo na čtyři desítky poslanců i řada ministrů. Při dopolední části interpelací počet přítomných zákonodárců kolísal kolem 115.

Po dopoledním projednávání písemných interpelací mají poslanci na programu návrhy novel zákonů o elektronických komunikacích a o prekurzorech výbušnin.

Vedle smlouvy mezi EU a Ukrajinou poslanci vyřadili z programu schůze i další mezinárodní smlouvy. Jde například o dohody o partnerství mezi Unií a Filipínami, Mongolskem a Vietnamem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám