Hlavní obsah

ODS si střílí ze Sobotkovy angličtiny, posílá ho mezi prvňáky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nedokonalá anglická výslovnost premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) se na českém internetu stala terčem mnoha vtipů a obrazových i zvukových koláží. Na této vlně se rozhodla svézt i ODS na Praze 6, která natočila žáky první třídy základní školy, kteří premiéra v angličtině zvou mezi sebe na vyučování.

ODS si střílí ze Sobotkovy angličtiny, posílá ho mezi prvňáky

 
Článek

„Držel jsem se principu ‘když chcete na sociálních sítích vyvolat reakci, musíte vytvořit něco kontroverzního‘,“ uvedl na webu radní Prahy 6 pro školství Ondřej Balatka, který kandiduje na starostu městské části.

Na videu vystupují děti ze ZŠ Hanspaulka, jejíž ředitelka Marie Pojerová také kandiduje v komunálních volbách v Praze 6. Rodiče údajně s vystoupením svých dětí v předvolebním klipu souhlasili.

Vzkaz Sobotkovi má podle Balatky upozornit nejen na tragickou úroveň premiérovy znalosti anglického jazyka, ale i na to, že ministr školství Marcel Chládek poslal na základní školy na Praze 6 Českou školní inspekci, která prý chce zrušit tamní dvojjazyčnou výuku.

Reklama

Výběr článků

Načítám