Hlavní obsah

Hasiči na jižní Moravě se kvůli dešťům nazastaví

Právo, miv
Pístovice/Adamov

Jižní Morava se dál trápí s následky dešťů. I když žádný tok není ve vyšším, než v prvním stupni povodňové aktivity, hasiče zaměstnávají dostatečně. Hlídají potenciální kritická místa, kde by mohli naplaveniny ucpat mosty a způsobit rozliv vody.

Foto: Foto HZS JMK

Domy v blízkosti potoku Rakovec chránili hasiči mj. pytli písku.

Článek

V noci na sobotu tak vyjížděli například do Boršova u Kyjova na Hodonínsku, kde museli obnovit průtok Kyjovky pod mostem. V sobotu dopoledne vyrazili do Moravského Krumlova na Znojemsku. Spadený kmen tam dělal problémy v korytě říčky Rokytná.

V noci na sobotu musela být uzavřena místní komunikace z Adamova do Bílovic nad Svitavou. Silnice tam na několika místech podchází pod železnicí v sousedství toku Svitavy, a protože o několik kilometrů výše, Křtinský potok jako její přítok dosáhl druhého stupně povodňové aktivity, zalila voda vozovku.

Foto: Foto HZS JMK

Domy v blízkosti potoku Rakovec chránili hasiči mj. pytli písku.

Vozovku pod vodou a nutnost ochránit pytli s pískem domy v blízkosti potoku Rakovec řešili již v pátek hasiči v obci Račice-Pístovice na Vyškovsku. Voda tam zaplavila vozovky a ohrožovala několik domů. Hasiči je chránili pytli s pískem a z ohrožených míst vodu odčerpávali.

Jen v pátek řešil HZS Jihomoravského kraje do dvacáté hodiny na šedesát událostí, spojených s vodou či popadanými stromy. V sobotu hasiči pokračují, k monitoringu ohrožených míst přibývají nové zásahy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám