Hlavní obsah

Jsem ministr a jedu za vaším prezidentem, přesvědčoval Babiš francouzské celníky

Ministr financí Andrej Babiš (ANO), který je s prezidentem na oficiální návštěvě ve Francii, musel na pařížském letišti přesvědčovat celníky, že je vrcholným českým představitelem. Celníci si jej totiž po přistání vybrali k namátkové kontrole a zprvu mu nechtěli uvěřit. Babiš se se svým zážitkem svěřil v úterý novinářům.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr financí Andrej Babiš (ANO)

Článek

Ministr do Paříže přiletěl v pondělí večer linkovým letem společnosti ČSA. Na celnici ho zastavila pracovnice celní správy k namátkové kontrole, a to přesto, že Babiš cestoval v rámci schengenského prostoru bez hraničních kontrol.

"Dal jsem jí pas a říkal jí - jdu za vaším prezidentem (Françoisem Hollandem). Tak měla pocit, že si z ní dělám srandu," poznamenal Babiš.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

"Řekl jsem jí, že to myslím vážně, že jsem ministr," dodal Babiš. Musel se proto prokázat cestovním pasem, ve kterém má svou funkci zaznamenanou. Nedorozumění se ve spolupráci s dalším celníkem posléze vysvětlilo a Babiš mohl pokračovat v cestě.

Zeman s Babišem se v úterý zúčastnili semináře se zástupci francouzských politiků a odpoledne asi hodinu hovořili s prezidentem Hollandem.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám