Hlavní obsah

Narozeniny v Paříži. Zeman poblahopřál Babišovi

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prezident Miloš Zeman využil pracovní návštěvu Francie, na které jej doprovází i ministr financí Andrej Babiš (ANO), i k tomu, aby šéfovi státní kasy pogratuloval k 60. narozeninám, jež oslavil počátkem září.

Foto: KPR

Ministr financí Andrej Babiš (vlevo) s prezidentem Milošem Zemanem při slavnostním přípitku k oslavě ministrových narozenin

Článek

„Pan prezident na úvod pracovního oběda v Paříži blahopřál prvnímu vicepremiérovi a ministrovi financi Andreji Babišovi k 60. narozeninám. Panu ministrovi věnoval praktický dárek – koženou tašku,” uvedl mluvčí Hradu Jiří Ovčáček, podle něhož nechyběl ani slavnostní přípitek na oslavencovu počest.

Ministr na oplátku věnoval prezidentovi knihu O Babišovi bez Babiše, kterou u příležitosti jeho životního jubilea sestavili spolupracovníci.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Zeman přijel symbolicky obnovit vztahy

Oba politici se v úterý rovněž setkali se zástupci francouzských podnikatelů. Zeman připomněl, že český prezident je na oficiální návštěvě Francie po 11 letech, a zmínil, že by byl rád, aby jeho návštěva byla symbolem obnovení ekonomických i politických vztahů.

Foto: KPR

Prezident Miloš Zeman s dárkem, který věnoval Andreji Babišovi.

Vyjmenoval také konkrétní projekty, na nichž by se mohly francouzské i české firmy podílet. Hovořil o možném dalším tendru na dostavbu Temelína či dodávce pušek pro francouzskou armádu.

Reklama

Výběr článků

Načítám