Hlavní obsah

Špiclové, jděte, vyzval Fiala spolustraníky z ODS

Právo, Jan Martinek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V předvečer mimořádného kongresu ODS, který se konal minulý pátek, vyslal předseda Petr Fiala některým svým spolustraníkům vzkaz: kdo škodí ODS a vynáší informace, měl by ze strany odejít.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Předseda ODS Petr Fiala

Článek

Fiala reagoval na informace, že ODS dluží státu přes šest miliónů korun na zdravotním a sociálním pojištění. [celá zpráva]

Den před kongresem poslal všem spolustraníkům dopis, který má Právo k dispozici.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Podle Fialy poskytl tyto informace médiím někdo z výkonné rady ODS. Takové praktiky podle něj ODS pohřbí.

S lidmi, kteří chtějí ODS škodit, v jedné výkonné radě sedět nechci
Petr Fiala, předseda ODS

„Jak se ukázalo, jsou mezi námi lidé, kteří nejdou naše problémy řešit se mnou nebo s Vámi, ale jdou je oznámit do médií a našim politickým soupeřům. Jejich cíl je zjevně jiný než náš. Chtějí ODS poškodit a oslabit. Tak nemůžeme přežít, tak nemůže přežít žádná politická strana ani instituce,“ napsal Fiala straníkům.

„S lidmi, kteří chtějí ODS škodit, v jedné výkonné radě sedět nechci. Vyzývám je, aby přijali svoji odpovědnost a rezignovali. Je to ta poslední dobrá věc, kterou mohou udělat pro ODS,“ uvedl Fiala.

Podle něj ODS cíleně ubližují především média, která vlastní vicepremiér a ministr financí Andrej Babiš (ANO). „Svědčí to o tom, že se nás naši političtí konkurenti vlastnící tento deník obávají a hledají všechny cesty, jak nás oslabit,“ uvedl v dopise předseda s narážkou na MF Dnes a LN.

Fiala: Strana dluhy řeší

Den poté na kongresu v obsáhlém projevu uklidňoval, že strana své dluhy, které nasekala za minulých vedení, řeší.

Mnoho představitelů ODS jeho slova ale neslyšelo, známé tváře z minulých sestav na kongresu chyběly. Nepřišla například šéfka mandátového a imunitního výboru Sněmovny Miroslava Němcová, která prohrála s Fialou předsednickou volbu.

Kongres si nechal ujít také bývalý úřadující předseda Martin Kuba, který dnes vede jihočeský region a jenž se nechal slyšet, že centrála ODS mimo jiné dluží peníze i jeho organizaci. [celá zpráva]

Související témata

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr školství Petr Fiala v diskusním pořadu.

Na motivačním kongresu ale absentovaly i jiné bývalé špičky ODS, například bývalý místopředseda Tomáš Chalupa, který se v listopadu loňského roku neúspěšně ucházel o křeslo předsedy pražské ODS, dnes podle kuloárních informací v zákulisí pomáhá konkurenčnímu projektu Patrioti pro Prahu 6, nebo bývalý místopředseda Pavel Drobil. Ukázali se ale bývalí místopředsedové Alexandr VondraIvan Langer.

Reklama

Související články

Zahradil: Vláda a prezident nemají NATO rádi

Na pátečním mimořádném kongresu ODS zazněla ostrá kritika současné zahraniční politiky vlády a prezidenta v souvislosti s děním na Ukrajině. Premiéra Bohuslava...

Výběr článků

Načítám