Hlavní obsah

Čechy zasáhly silné bouřky, v supermarketu spadla část rozmáčeného stropu

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v neděli varoval před silnými bouřkami, které by měly v neděli odpoledne zasáhnout především západ a jih Čech. Bouřky přišly odpoledne na Plzeňsko, kde voda zaplavila několik míst. Například rozmáčela střechu prodejny Albert v Tachově, ve které následně spadly stropní podhledy.

BEZ KOMENTÁŘE: Přechod srážek přes ČR od nedělního poledneVideo: ČHMÚ

 
Článek

Okap na budově se ucpal a přívaly vody neměly kudy odtékat, rozmáčely střechu prodejny, ve které následně spadly stropní podhledy. Obchod byl evakuován a čeká se na statika.

Voda na Tachovsku a Plzeňsku zaplavila garáže a sklepy. Zatopená je železniční trať mezi stanicemi Nejdek a Nové Hamry na Karlovarsku.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Voda na střeše supermarketu v Tachově

Napršelo až 40 mm

„Počasí u nás ovlivňuje mělká brázda nižšího tlaku vzduchu. V západních částech Česka se místy, zejména v horských oblastech, vytváří málo pohyblivé bouřky. Lokální krátkodobé srážkové úhrny ojediněle překračují 30 mm, na Tachovsku i 40 mm,“ uvedli meteorologové.

Podle nich by se bouřky měly postupně rozšiřovat do dalších oblastí republiky. „V následujících hodinách předpokládáme pokračování bouřkové činnosti a její částečné rozšiřování do dalších oblastí severních, západních a jižních Čech,“ stojí ve varování ČHMÚ.

Výstražná informace je v platnosti pro Karlovarský, Plzeňský, Jihočeský a Ústecký kraj. „Večer se budou bouřky rozpadat. Přívalový déšť může ojediněle vést k zatopení níže položených míst, sklepů apod.,“ uzavřeli meteorologové.

Zkraje nadcházejícího týdne by měly být podle předpovědi ČHMÚ přeháňky a bouřky spíše ojedinělé, častěji by se měly objevovat až koncem týdne. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat těsně nad hranicí 20 °C, v noci by však rtuť teploměrů měla spadnout až pod 10 stupňů.

Reklama

Výběr článků

Načítám