Hlavní obsah

Po teplém začátku září se příští týden ochladí

Novinky, jas
Aktualizováno

Vývoj počasí na následujících 30 dnů slibuje podle meteorologů průměrné teploty a spíše podprůměrné srážkové úhrny. Plyne to z pravidelného dlouhodobého výhledu, který v sobotu zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

„Po teplotně nadprůměrném prvním zářijovém týdnu bude první týden předpovídaného období (8.-14. září) teplotně průměrný,” uvedli meteorologové.

V pondělí bude přes naše území k východu až k jihovýchodu přecházet studená fronta. „V dalších dnech k nám bude kolem tlakové níže nad Baltským mořem

a Polskem proudit chladnější vzduch od severozápadu,” očekávají meteorologové. Teploty by se přes den měly pohybovat mezi 15 a 20 stupni.

V týdnu od 15. do 21. září se mírně oteplí, měly by přes den panovat teploty kolem 20 stupňů, v noci kolem deseti, což by mělo období řadit k mírně nadprůměrným.

„Ve třetím a čtvrtém předpovídaném týdnu budou teploty vzduchu zvolna klesat,” doplnil ČHMÚ.

Z hlediska srážek by mělo být celé období průměrné až slabě podprůměrné. Dlouhodobý interval srážek se pohybuje mezi 38 až 57 milimetry, průměrné teploty kolísají v rozmezí 11,9 až 13,1 stupně Celsia.

Reklama

Výběr článků

Načítám