Hlavní obsah

ODS neplatila sociální a zdravotní pojištění, státu dluží 6,5 miliónu

Občanská demokratická strana neplatila několik měsíců za své zaměstnance zdravotní a sociální pojištění. Státu a zdravotním pojišťovnám dluží 6,5 miliónu korun. Mladé frontě Dnes (MfD) to řekl místopředseda strany Martin Kupka. Celkem má ODS závazky po lhůtě splatnosti ve výši 42 miliónů korun.

Foto: Petr Horník, Právo

Místopředseda ODS Martin Kupka

Článek

"České správě sociálního zabezpečení máme uhradit 3,6 miliónu korun. Už v červnu letošního roku jsme se dohodli na splátkovém kalendáři, který dlužnou částku pokrývá splátkami do poloviny roku 2015," řekl deníku Kupka.

Se zdravotními pojišťovnami prý strana o splátkovém kalendáři jedná a vše postupně uhradí.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Podle Kupky jsou nesplacené dluhy dědictvím po předchozím vedení strany. "Zdědili jsme neodpovědný přístup z minulosti včetně dluhů některých oblastí a regionů. Oproti konci loňského roku jsme v současné době téměř na poloviční výši závazků po lhůtě splatnosti," uvedl.

Některé půjčky prý ODS musela přeúvěrovat a podařilo se jí dojednat nižší úroky. Strana také snížila počet zaměstnanců a šetří na provozu.

Reklama

Výběr článků

Načítám