Hlavní obsah

Sestra v Rumburku eutanazii neprováděla, pacienty neměla ráda

– Děčín

Zdravotní sestra z nemocnice v Rumburku, která je obviněna z vraždy pacientky, podle policie neprováděla eutanazii. Z výslechů prý navíc vyplynulo, že neměla vřelý a pozitivní vztah k některým pacientům.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Jeden z pavilonů nemocnice v Rumburku

Článek

Mladé frontě Dnes (MfD) to řekl krajský státní zástupce Jan Jakovec. Zdravotní sestře hrozí až 18 let vězení.

Sedmdesátiletá pacientka v rumburské nemocnici zemřela v noci na 6. června a vyšetřování prokázalo, že ji zabila velká dávka draslíku, která způsobila srdeční arytmii a smrt. Lék jí podle policie podala právě obviněná zdravotní sestra. V nemocnici dostala výpověď.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Policie původně pracovala s domněnkou, že sestra zabíjela ze soucitu a prováděla eutanazii. Tuto verzi ale už policisté v podstatě vyloučili. "Z výslechů lidí jsme dospěli k názoru, že o eutanazii nešlo. Ani obviněná neargumentuje eutanazií," sdělil deníku Jakovec. Eutanazii navíc prý neodpovídá ani způsob úmrtí: "Taková smrt jistě nebyla příjemná, zástava srdce není nic, co by si pacientka přála," dodal Jakovec.

Kriminalisté se proto zabývají verzí, že čin sestry byl úmyslný a její motivací mělo být to, že neměla ráda pacienty.

Vedení nemocnice po úmrtí pacientky zpřísnilo vnitřní předpisy, což se podle jejího ředitele Darka Švába týká mimo jiné kontrol zdravotní dokumentace. Vnitřní prověřování dalších podezřelých úmrtí podle něj neodhalilo žádný jiný případ, který by poukazoval na úmyslné či jen nedbalostní pochybení zaměstnanců nemocnice.

Policie však některá další podezřelá úmrtí v rumburské nemocnici prověřuje.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám