Hlavní obsah

Slimáčci a zhrzené ambice politiků. Zeman se ve Sněmovně rozohnil

– Praha • Aktualizováno
Novinky, val

Prezident Miloš Zeman při svém úterním projevu k zákonu o státní službě autory návrhu nešetřil. O politických náměstcích mluvil jako i slimáčcích na kapustičce. Přítomné poslance bavil některými svými výroky na jejich adresu. Na normě se shodla koalice s opozicí.

Zeman kvůli služebnímu zákonu hrozí stížností k Ústavnímu souduVideo: Novinky

 
Článek

Prezident poslancům pohrozil, že pokud návrh projde i s politickými náměstky a Sněmovna následně přehlasuje jeho veto, podá ústavní stížnost.

Některé výroky prezidenta Miloše Zemana z projevu k služebnímu zákonu:

„Je mnoho slimáčků a málo kapustičky.“ - v reakci na skutečnost, kdy podle něj strany potřebují vytvořit pro své loajální funkcionáře vytvořit 30 pozic politických náměstků.

„Z toho vyplývá, že když je tady 30 pracovních míst nevyžadujících pracovní zátěž, tak ta politická šlechta, která se tímto způsobem vytvoří, uspokojí zhrzené ambice těch, kdo se nedostali na funkce odborné“.

„Nechci polemizovat s Václavem Moravcem. Už proto, že můj přítel Pavel Dostál kdysi řekl, že s domovnicí se nediskutuje.“

„Je to cosi, jako kdybyste se drbali levou rukou za pravým uchem.“ - v reakci na skutečnost, že by měl být náměstek ministra vnitra odpovědný za státní službu jmenován vládou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám