Hlavní obsah

Sobotka vnímá podzimní volby jako hlasování o politice ČSSD

Novinky, jas

Sociální demokraté v pondělí v Pelhřimově oficiálně zahájili kampaň před podzimními senátními a komunálními volbami. Podle premiéra a šéfa ČSSD Bohuslava Sobotky chce strana zvítězit, ale zároveň hlasování ukáže, co si veřejnost myslí o politice, kterou sociální demokraté prosazují.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Premiér Bohuslav Sobotka

Článek

„Nejsou to jen senátní a komunální volby,” zdůraznil Sobotka. S občany chce strana diskutovat o tom, jak hodnotí práci vlády, a dozvědět se jejich priority. „Bude to pro nás důležitý signál o tom, co si lidé myslí o sociálnědemokratické politice,” dodal.

Sobotka zavítá v doprovodu ministrů do všech 27 volebních obvodů a rád by, aby levicová většina v Senátu vydržela i po volbách.

ČSSD kampaň zahájila v Pelhřimově, kde bude křeslo senátora obhajovat nynější šéf horní komory Milan Štěch. Senát podle něj v posledních letech funguje bez problémů a zlepšil se i jeho obraz v očích veřejnosti. „Ukazuje se, že Senát funguje jako pojistka,” dodal a zmínil se o pravicových vládách, jejichž reformy dokázala levice v Senátu brzdit.

Reklama

Výběr článků

Načítám