Hlavní obsah

ANO zahájilo kampaň k podzimním volbám, Babiš chce uspět hlavně v Praze

– Praha
Novinky, jas

Ministr financí a předseda hnutí ANO Andrej Babiš při zahájení kampaně k senátním a komunálním volbám zopakoval, že za zásadní klání hnutí sice považuje volby do Sněmovny, nicméně chce zabodovat i na místní úrovni. Za největší výzvu přitom považuje uspět v Praze.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Předseda ANO Andrej Babiš s Adrianou Krnáčovou

Článek

„Ke komunálním volbám jsme přistoupili selektivně,” připustil Babiš s tím, že hnutí nebude kandidovat ve všech obcích. Na 470 kandidátkách by se mělo objevit 9700 jmen.

Ambice uspět má hnutí v hlavním městě. „Praha byla historicky řízena koalicí ODS a ČSSD. V minulých volbách vyhrál de facto slušný člověk pan (Zdeněk) Tůma, ale tahle tradiční parta, která tunelovala naše město, znovu vyhrála,” odtušil Babiš, podle něhož v minulosti odtekly miliardy do nesmyslných projektů jako tunel Blanka či na prodloužení metra A do Motola, „kde skoro nikdo nebydlí”. Praze naopak chybí dokončený okruh či přímé spojení na letiště.

Babiš nicméně věří, že v Praze uspějí slušní lidé, s nimiž bude moci ANO situaci změnit. „Pro nás je to největší výzva tady uspět,” přiznal.

Jednička pražské kandidátky Adriana Krnáčová vyslovila přání, aby slovo politik přestalo být synonymem pro nadávku. Na magistrátu by ráda rozkryla sporné zakázky a projekty a vyvodila z nich personální i politickou odpovědnost, aby lidé věděli, kdo stojí za deficitem.

Reklama

Výběr článků

Načítám