Hlavní obsah

Zeman prvňáčkům v Lánech ukázal, jak musel ve škole sedávat

Právo, rap, koc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prezident Miloš Zeman se svou manželkou Ivanou zahájil v pondělí ráno školní rok na základní škole v Lánech. Nejprve přivítal spolu s rodiči a dětmi místní učitelský sbor a posléze prezidentský pár přihlížel představení všech 22 prvňáčků.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Prezident Miloš Zeman dětem při zahájení školního roku názorně předvedl, jak musel ve škole sedět s rukama za zády.

Článek

Nejmenší školáky odvedli deváťáci do jejich třídy, kde s paní učitelkou vyčkávali na příchod prezidenta. Ten pak dětem předvedl, jak musel sám sedět ve škole.

„My jsme museli sedět s rukama za zády, to vás už naštěstí nečeká, vy už jste svobodní lidé,“ řekl dětem Zeman. Jeho manželka pak prvňáčkům předala jako dárek hlavolam.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Radek Plavecký, Právo

Prezident Miloš Zeman s chotí v první třídě základní školy v Lánech.

Ministr školství Marcel Chládek zahájil nový školní rok v soukromé sportovní škole v Litvínově.

„Tento rok chci více propojit české školství s českým sportem,“ přiblížil jeden z důvodů, proč se první školní den vydal na sever Čech. Vedení školy ho před časem oslovilo na hokejovém utkání v Litvínově. „Byli první, tak jsem pozvání k účasti na zahájení školního roku přijal,“ dodal ministr.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Ministr školství Marcel Chládek (ČSSD) zahájil školní rok v soukromé sportovní škole v Litvínově.

Do prvních tříd letos nastoupilo 115 tisíc prvňáčků. Na základní školy bude chodit celkem přes 850 tisíc dětí a na středních školách se bude vzdělávat přes 405 tisíc studentů, odhaduje ministerstvo školství.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám