Hlavní obsah

Zeman zahájil setkání Strany práv občanů. Z každé porážky se člověk něco naučí, řekl

Novinky, Václav Lang

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Prezident Miloš Zeman zahájil v sobotu dopoledne předvolební setkání Strany práv občanů, dříve zemanovců. Popřál jim hodně úspěchů v nadcházejících volbách a nabádal je, aby se poučili z předchozích volebních nezdarů.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Prezident Miloš Zeman

Článek

„Prožili jsme těžkou porážku a z každé porážky se člověk něco naučí,“ nabádal Zeman, čestný předseda SPO, účastníky setkání.

„Nejde o to, zda v senátních nebo komunálních volbách vyhrajete nebo prohrajete. I prohra může být důstojná a vítězství je o to sladší,“ dodal s tím, že ostuda je pouze to, když člověk do volebního boje nejde.

Prohlásil také, že není dobré vázat jakoukoli politickou stranu na funkci prezidenta. „Ale co je ještě důležitější, ta strana musí organicky vyrůstat zezdola,“ prohlásil.

Uvedl také, že věří v úspěch v příštích parlamentních volbách. Koneckonců, řekl Zeman, má každý žák právo na reparát. I Albert Einstein podle něj měl z matematiky čtyřku, a přesto to dotáhl na Nobelovu cenu.

Reklama

Výběr článků

Načítám