Hlavní obsah

Exšéf Homolky si u známého schoval kufřík s milióny a zlatými cihličkami

Praha

Bývalý ředitel Nemocnice Na Homolce Vladimír Dbalý, jehož policie podezřívá z korupce, měl u známého uložený kufřík s hotovostí v řádu miliónů korun a zlatými cihličkami.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Vladimír Dbalý

Článek

Zavazadlo si Dbalý podle serveru Lidovky.cz uschoval u známého, který neměl podle svých slov o obsahu  tušení. Hodnota obsahu kufru se měla pohybovat kolem 50 miliónů korun, uvedl server.

Dbalého advokát ani pražská vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová věc nekomentovali. Bradáčová pouze potvrdila, že se policisté snaží majetek bývalého šéfa nemocnice dohledávat.

Dbalého a jeho bývalého náměstka Michala Toběrného viní protikorupční policie z přijímání úplatků a z porušování povinnosti při správě cizího majetku. Obviněni jsou i další lidé.

Petra Kutila, který  je bývalým šéfem dceřiné firmy Nemocnice Na Homolce Holte Medical, poslal soud před pár dny do vazby, neboť zaútočil na svědka. [celá zpráva]

Obvinění podle kriminalistů postupovali jako organizovaná skupina a dopustili se praní špinavých peněz a sjednání výhody při zadání veřejné zakázky.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám