Hlavní obsah

ODS se zabydluje kousek od ČSSD

Právo, tin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Zasedání grémia i výkonné rady ODS se v úterý odehrávalo už na nové adrese v Truhlářské 9 v centru Prahy. ODS to bude mít blízko ke svým stranickým rivalům. Lidový dům soc. dem. je vzdálen asi 300 metrů.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Dům v pražské Truhlářské ulici

Článek

„Můžeme si vyměňovat zkušenosti stran, které byly nahoře a pak šly dolů. I když my teď určitě zase půjdeme nahoru,“ vtipkoval šéf ODS Petr Fiala.

Do nového sídla ODS mělo možnost nahlédnout i Právo. „Štít domu vystupuje z ulice a je vidět z náměstí Republiky – to je dobře, že budeme viditelní,“ pochvaloval si Fiala. Nová hlavní kancelář by podle něho měla symbolizovat změnu pro stranu.

Hlavní výhodou domu je podle něho dostupnost: je doslova pár kroků od vlakového Masarykova nádraží i od tramvajové zastávky.

„Budeme blíž lidem a výrazně ušetříme. Tyto prostory se mi zdají příjemnější, lépe odpovídají našim potřebám,“ uvedl Fiala.

Foto: Petr Horník, Právo

Předseda ODS Petr Fiala v jednací místnosti nového sídla ODS.

ODS si prostory pronajímá za 194 tisíc korun měsíčně. V bývalém sídle strana platila 480 tisíc. „Je to šedesátiprocentní úspora, a to je hodně,“ řekl předseda.

Právu také prozradil, že mnozí členové ODS neměli bývalou hlavní kancelář na Pankráci rádi. „Vyčítali nám, že je to příliš pompézní a daleko od centra. Byla tam řada věcí, které vytvářely psychickou bariéru. Takové hlasy zaznívaly v ODS často a silně,“ dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám