Hlavní obsah

Vinařskou obec Mutěnice spláchl přívalový déšť

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klidný víkend vzal pro obyvatele jihomoravských Mutěnic na Hodonínsku za své v sobotu v podvečer. Nad obec se přihnala těžká mračna a spustil se přívalový déšť, který vytopil na dvě desítky sklepů a garáží v třinácti ulicích. Voda přinesla do ulic i množství bahna a kamení. Hasiči čerpali vodu a odstraňovali následky až do noci.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Mutěnice na Hodonínsku zasáhl přívalový déšť.

Článek

Prudký déšť zasáhl vinařskou obec okolo 18. hodiny. „Převážně voda zatopila sklepy a garáže. Hasiči museli také vyprostit vozidla, která uvízla v hluboké vodě. V jedné z ulic voda podemlela břeh vedle sloupu elektrického vedení. Množství vody vyplavilo do ulic nánosy bahna a kamení,“ popsal mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Přívalový déšť vytopil v Mutěnicích sklepy a garáže.

Na místo postupně dorazili hasiči nejen z Hodonína, ale i z okolních obcí. „Tyto jednotky jsou vycvičeny k úkolům na úseku ochrany obyvatelstva. Mohly tak prakticky využít své znalosti a vybavení pro tyto specifické činnosti. Po půl desáté večer již hasiči odčerpali vodu z postižených míst a jednotky se postupně vracely na základny,“ dodal Mikoška.

Přívalové deště vyplavily i mnohé domy na Šumpersku. Například na Masarykově náměstí v Šumperku voda zaplavila sklepy místního Vincentina a vytopila také nízkopodlažní byt v ulici K. H. Máchy.

„Voda se také dostala do restaurace v ulici Dr. Beneše. Odčerpávali jsme ji pomocí kalových čerpadel i ze zatopených sklepů. Pročišťovali jsme rovněž ucpané kanály,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Zdeněk Hošák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám