Hlavní obsah

Kolem dvacítky. Lepší počasí tento týden nebude

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I tento týden bude pokračovat spíše chladnější počasí, které budou doprovázet občasné přeháňky. Převládat by mělo polojasno či oblačno s odpoledními teplotami kolem 20 stupňů Celsia, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Chladné západní proudění bude počasí ovlivňovat po celý pracovní týden. V pondělí budou patrné značné rozdíly odpoledních teplot mezi západem a východem republiky. Zatímco na západě Čech se teploty dostanou pouze k 18 stupňům, v Praze to bude 22 a na Moravě a ve Slezsku ještě 27 stupňů Celsia.

V úterý bude převládat oblačno až polojasno. V odpoledních hodinách se na jihovýchodě území bude objevovat více oblačnosti a přidají se i srážky. Pršet by mělo zejména na Vysočině, ve Zlínském a Jihomoravském kraji. Ranní minima se budou pohybovat v rozmezí 12 až osmi stupňů, odpolední teploty se dostanou na 20 až 24 stupňů.

Ve středu by mělo pokračovat oblačné až polojasné počasí, které v horských oblastech mohou doprovázet přeháňky. Ranní minima klesnou na 13 až devět stupňů, odpolední teploty budou kolísat  mezi 18 a 22 stupni.

Ve čtvrtek bude převládat oblačno až polojasno, na Moravě a ve Slezsku zataženo s občasným deštěm,” konstatovala Honsová. Ranní minima i odpolední maxima zůstanou na hodnotách předchozího dne.

V pátek by mělo převažovat polojasno s ojedinělými přeháňkami s ranními teplotami 13 až devět stupňů a odpoledními od 19 do 23 stupňů. Tepleji by mělo být v sobotu, kdy se odpoledne dostanou teploty až k letním 25 stupňům, ovšem v neděli přibude oblačnosti a maxima se vrátí k 22 stupňům Celsia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám