Hlavní obsah

Konec prázdnin bude chladnější, ale sluníčka se dočkáme

Novinky, sad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na vedra z počátku srpna už podle meteorologů musíme zapomenout. Po aktuálním chladnějším víkendu bude následovat ještě jeden chladnější týden.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jez na Berounce v Dobřichovicích

Článek

„Teplé počasí, které panovalo od poloviny července do konce minulého týdne, vystřídalo v tomto týdnu chladnější. Průměrné denní teploty byly až o 3 °C nižší, než je dlouhodobý průměr. Toto chladnější počasí potrvá i v následujícím týdnu,” uvedli meteorologové.

V neděli bude v Česku oblačno až polojasno, ojediněle přeháňky. Ráno se mohou v některých místech tvořit mlhy a přes den teploty vystoupí maximálně na 23 °C, na horách spíše na 15 °C.

V dalších třech týdnech budou teploty průměrné. Vydatnějšího deště se není třeba bát, v následujícím týdnu nás čekají průměrné srážky a potom už by mělo přijít slunečnější počasí. Období jako celek bude srážkově podprůměrné.

Dlouhodobý výhled počasí není běžnou předpovědí, a tak může docházet k různým výkyvům v teplotách i ve srážkách. Výhled nepředpovídá konkrétní teploty na konkrétní dny, spíše podává obecný trend vývoje počasí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám