Hlavní obsah

Na hospodaření nemocnic má dohlížet dalších 77 lidí, žádá Babiš

Novinky, Václav Lang
Praha

Ministr financí Andrej Babiš se na jednání s náměstkem resortu zdravotnictví Davidem Kotrisem dohodl na tom, že ministerstvo zdravotnictví vyčlení 30 miliónů ze svého rozpočtu, aby přijalo 77 nových zaměstnanců. Ti mají dohlížet na efektivnost hospodaření nemocnic a dalších zdravotnických institucí. Babiš to řekl po jednání s Kotrisem.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Andrej Babiš

Článek

Ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček žádá po Babišovi nad rámec dohodnutého rozpočtu jednu miliardu na investice. I když Babiš po jednání s Němečkovým náměstkem prohlásil, že deficit v této oblasti je ještě vyšší, není jisté, že zmíněnou miliardu poskytne. Bude se o tom v září bavit s Němečkem.

Prozatím se nicméně dohodl s Kotrisem, že ministerstvo ze svého rozpočtu vyčlení 30 miliónů na navýšení počtu pracovníků, již mají na starosti dohled nad hospodařením zhruba 80 zdravotnických institucí včetně nemocnic nebo výzkumných center. V současnosti je takových pracovníků 80.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Velké rezervy, hodnotí Babiš nemocnice

„Je jich asi 80 a myslím si, že jsou tam velké rezervy, resort to nedostatečně zvládá, potřebuje na to víc lidí,“ řekl Babiš.

Jeho postoj vůči resortu zdravotnictví zůstává nadále kritický: „Vyslovil jsem stále stejný názor, že hlavní problém zdravotnictví vidím v netransparentnosti úhrad za zdravotní péči,“ uvedl.

Také o tom bude chtít Babiš jednat na zářijové schůzce s ministrem zdravotnictví.

Reklama

Výběr článků

Načítám