Hlavní obsah

Praha hodně vesluje, ale málo kormidluje, řekl kandidát ČSSD na primátora

Novinky, Václav Lang

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Miloslav Ludvík, který kandiduje v letošních komunálních volbách jako lídr pražské kandidátky ČSSD, představil ve čtvrtek na tiskové konferenci svůj program. Mimo jiné uvedl, že Praha dosud „hodně vesluje, ale málo kormidluje“, proto by rád jejím snahám udal správný směr.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ředitel FN Motol Miloslav Ludvík (ČSSD)

Článek

„Již 15. rokem řídím největší nemocnici v České republice. Za tu dobu se z ní stala respektovaná instituce. Rád bych principy řízení, které s úspěchem uplatňuji v Motole, přenesl i na pražský magistrát,“ prohlásil Ludvík, který působí jako ředitel Fakultní nemocnice Motol.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Zkritizoval, že hlavní město v posledních letech místo aby bylo lídrem, plní v rámci republiky spíš roli „Popelky“. „Praha hodně vesluje, ale málo kormidluje,“ prohlásil s tím, že snaha a finanční prostředky se často upírají nesprávným směrem.

Ludvík proto představil osm priorit svého programu. Na prvním jmenoval konec nadvlády developerů v Praze: „Musí skončit nadvláda developerů v tomto městě,“ prohlásil.

Dále se chce zaměřit na lepší péči pro děti v předškolním věku, kvalitní zdravotní a sociální služby, kvalitní veřejné služby, vyšší podporu sportovních aktivit, více bezpečnostních opatření a strážníků v ulicích, dostupnější bydlení pro mladé a seniory a hromadnou dopravu za dosavadní ceny.

Reklama

Výběr článků

Načítám