Hlavní obsah

Už nechci být prezidentem ani kancléřem na Hradě, hlásí Šlouf z nové pozice

Novinky, Václav Lang
Praha

Miroslav Šlouf, známý jako někdejší šedá eminence současného prezidenta Miloše Zemana, je znovu na scéně. Tentokrát coby čestný předseda nového uskupení Obroda. Přestože je nejvýraznější postavou hnutí, hovoří o sobě jen jako o muži, který je připraven straně poskytnout své rady.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Miroslav Šlouf

Článek

„Už nechci být ani prezident, ani předseda vlády, ani kancléřem na Hradě. Budu při svých 66 letech rád, když budu někdy dotázán na názor, a samozřejmě ho ve všech patrech hnutí Obroda vyslovím,“ prohlásil.

Přesto je Šlouf, bývalý Zemanův šéfporadce z jeho premiérské éry, nejvýraznější osobností hnutí. Také on v pondělí v jedné z pražských restaurací zahájil tiskovou konferenci. „Kolegové mě přesvědčili, že bych měl alespoň zahájit tiskovou konferenci,“ uvedl se střídmě.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Se stejnou střídmostí hodnotí své působení ve straně. Čestným předsedou byl prý zvolen, aniž by o tom věděl, ale nakonec s touto novou rolí souhlasil.

Oficiálním šéfem student Bejlovec

Oficiálním šéfem hnutí je student sociologie a médií Jiří Bejlovec, který stejně jako Šlouf působil i u zemanovců, ale v rozhádané situaci nedávno Stranu práv občanů opustil. V letošních komunálních volbách bude jedničkou pražské kandidátky hnutí.

Mottem kampaně má být heslo „Dobré zachováme – špatné změníme“.

„Neříkám, že v České republice je kompletně všechno špatně (...), je tady spousta věcí, které v České republice fungují,“ prohlásil. Stěžejními body programu má být „ochrana slabších, ochrana budoucnosti, možnost žít důstojně a vlastenectví a vzdělání“.

Šlouf se nyní ani v budoucnu nechystá do politické funkce kandidovat: „Nepočítám s tím, že bych do něčeho kandidoval, ale přiložím ruku i hlavu k dílu tam, kde to bude zapotřebí.“

Reklama

Související témata:

Související články

Šlouf zakládá u zemanovců Platformu obrody

Lobbista Miroslav Šlouf, kterého vedení Strany práv občanů - zemanovců (SPOZ) odstranilo z čela pražské kandidátní listiny, zakládá v rámci strany Platformu...

Výběr článků

Načítám