Hlavní obsah

Svatá Zuzana na nás dýchne podzimem. Pršet by mělo až do čtvrtka

– Praha
Novinky, ras

Na svatou Zuzanu dýchne na nás podzim. Pranostika na dnešní den letos vyšla. Z neděle na pondělí sice ještě byla tropická noc, ale zřejmě poslední. Teploty teď půjdou dolů a celý týden by neměly překročit čtyřiadvacet stupňů. Navíc až do čtvrtka bychom měli mít deštníky v pohotovosti. Novinkám to v pondělí řekla Dagmar Honsová z Meteopressu.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Článek

Ve druhé polovině týdne bude přes střední Evropu k východu postupovat brázda nízkého tlaku a za ní se od západu rozšíří výběžek vyššího tlaku vzduchu. Takže víkend by měl být už téměř bez deště.

V pondělí je převážně zataženo a místy, zejména na západě a severozápadě, přeháňky přejdou v bouřky, ojediněle mohou být i intenzivní. Nejvyšší denní teploty 20 až 24 st., na Moravě a ve Slezsku ještě dosáhnou až na osmadvacet.

V úterý se ráz počasí příliš nezmění. Mělo by být zataženo až oblačno s deštěm nebo přeháňkami. V severozápadní polovině Čech přechodně až polojasno a přeháňky jen místy. Nejvyšší denní teploty 20 až 24 st., při trvalejších srážkách kolem 18 stupňů.

Ve středu bude oblačno až zataženo a deště a přeháněk se ještě nezbavíme. Nejvyšší denní teploty 20 až 24, při trvalejších srážkách spadnou zase na osmnáct.

Ve čtvrtek se obloha začne konečně protrhávat a pršet už bude jen místy. Postupně by mělo být až polojasno. Nejvyšší denní teploty se ale nezmění a neměly by překročit čtyřiadvacítku.

Od pátku do pondělí by mělo být oblačno, jen přechodně polojasno, déšť nebo přeháňky jen místy. Nejvyšší denní teploty o něco ještě klesnou a měly by se pohybovat v rozmezí 19 až 23 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám