Hlavní obsah

Začala oprava na Jižní spojce u lanového mostu

Novinky, jas
Praha
Aktualizováno

S několikadenním zpožděním začaly ve středu práce na Jižní spojce a Štěrboholské radiále. Stavba řeší zkapacitnění kritického úseku Jižní spojky a výhledově i mimoúrovňové křížení Štěrboholské radiály s městským okruhem. Práce na jedné z nejvytíženějších komunikací v zemi potrvají až do konce října.

Oprava Jižní spojkyVideo: Novinky

 
Článek

„Stavba nové jižní větve byla zahájena již v roce 2007, bohužel od ledna 2012 byly práce z důvodu absence financování pozastaveny. Nyní se nám podařilo financování zajistit a díky Státnímu fondu dopravní infrastruktury (SFDI) stavbu ve středu zahajujeme,“ uvedl k uzavírce šéf TSK Ladislav Pivec.

Oprava se týká úseku Jižní spojky za lanovým mostem ve směru na Černý Most. Dělníci tu opraví mosty přes železniční trať a přes Rabakovskou ulici. Termín byl určen v souvislosti s výlukou na přemostěné trati. Rekonstrukce mostů přijde podle náměstka TSK Romana Štěpánka na 60 miliónů korun.

V rámci úprav Štěrboholské radiály bude v Rabakovské ulici rozšířena protihluková stěna, vystavěn nový chodník a namontována nová svodidla. Součástí akce jsou i stavební práce na Jižní spojce ve směru do centra. Doprava je vedena v režimu dvou pruhů v obou směrech.

Foto: Archiv, Právo

Čtyřsetmetrový lanový most na Jižní spojce slouží autům od roku 1997.

Na jaře příštího roku by měla pokračovat oprava celé severní větve. Stavba by měla být dokončena dobudováním městského okruhu. Štěpánek v České televizi uvedl, že stavba jižní větve a veškeré plánované opravy vyjdou na 1,2 miliardy korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám