Hlavní obsah

Bouřky odcházejí, v závěru týdne se vrátí tropy

Zatímco v posledních dnech se obyvatelé na řadě míst České republiky potýkali s bouřkami a souvisejícími přívalovými lijáky, nadcházející týden by podle předpovědi měl učinit divokým průtržím přítrž. S tím, jak se bude blížit víkend, obloha se začne vyjasňovat a teploty budou stoupat postupně až k tropickým hodnotám.

Foto: Eric Vidal, Reuters

Článek

Bouřky s vydatnými lokálními srážkami se mohou objevit ještě v pondělí a v úterý, postupně ale začnou ustávat, sdělila Novinkám Dagmar Honsová z Meteopressu.

pondělí se přeháňky a bouřky během dne rozšíří z Jihočeského kraje na celé území Česka, večer ale budou utichat a obloha se začne protrhávat. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 24 až 28 stupňů.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

úterý bude oblačno až polojasno, přeháňky a místy bouřky by se měly objevit zejména na horách a na východě republiky. Ranní teploty klesnou na 17 až 13 stupňů, odpoledne vyšplhají na 22 až 26.

Středa přinese oblohu oblačnou až polojasnou, přeháňky se vyskytnou jen na horách a obejdou se už bez bouřek. Teploměry po ránu ukážou 16 až 12 stupňů, přes den rtuť vystoupí na 22 až 26.

Další ubývání srážek nás čeká ve čtvrtek. Ráno se ochladí na 15 až 11 stupňů, zato přes den bude znát postupné oteplování na 23 až 27 stupňů.

V dalších dnech už bude jasno až polojasno a teploty porostou. V pátek se dočkáme rozmezí 24 až 28 stupňů, v sobotu a v neděli by pak měly být pokořeny tropické hodnoty, teploty se budou pohybovat mezi 28 až 32 stupni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám