Hlavní obsah

Bleskové záplavy ochromily Zlínsko, voda zatopila silnice i obchody

Právo, Aleš Fuksa

Prudké lijáky se ve čtvrtek odpoledne přehnaly přes Zlínsko. V samotném krajském městě způsobily kolaps dopravy, když voda zaplavila několik páteřních silnic a podjezd. Nejvážnější situace však byla v Bohuslavicích u Zlína a v Šarovech, kde voda z potoků ohrožovala obyvatele domů i automobily na silnicích.

BEZ KOMENTÁŘE: Bleskové povodně ve ZlíněVideo: zlin.cz

 
Článek

Lokální povodně se objevily nejen ve Zlíně a obou jmenovaných vesnicích, ale i v Oldřichovicích, Karlovicích a Napajedlích, později v Bratřejově, Uble a Lutonině. Ve Vizovicích město raději vyhlásilo všeobecnou výstrahu. V samotném Zlíně zasedla v sedmnáct hodin povodňová komise.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Voda z potoka sebou přes silnici mezi Šarovy a Bohuslavicemi u Zlína valila i kameny a masu hlíny.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Ve Zlíně jsme první hlášení o zaplavení objektu přijali v 15:41. Další oznámení přicházela v minutových intervalech z různých částí krajského města. Jednalo se o zaplavení komunikací, sklepů bytových domů, ale i skladů, prodejen, provozních budov a restaurací,“ přiblížil mluvčí krajských hasičů Libor Netopil.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Dobrovolný hasič pomáhá vynášet věci ze zaplaveného domu v Šarovech u Zlína.

Voda se v krajském městě valila také přes schody u Gahurova prospektu do nově opraveného podchodu, ale i do obchodního centra Zlaté jablko i na autobusové nádraží a do přilehlých parků. Místy dosahovala až půlmetrové výše.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Velká voda se valí z kopců přes most do potoka v Bohuslavících u Zlína.

Ve Zlíně totálně ochromila dopravu směrem na největší zlínské sídliště Jižní Svahy a na dalších páteřních komunikacích. Dostala se do sklepů mnoha objektů. Obdobně řádila i v blízkých vesnicích. „Pily jsme doma zrovna kafe, když začalo pršet. Pak jsme jen viděly, jak se z potoka od Lhoty valí velká voda. Během pěti minut jsme jí doma a na dvoře měly až po stehna. Je to neštěstí,“ přiblížila Bohumila Jahodová ze Šarov u Zlína.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám