Hlavní obsah

Ministerstvo zahraničí vydalo varování před cestami do Libye

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

České ministerstvo zahraničních věcí vydalo v úterý varování před cestami do Libye, kde probíhají boje mezi milicemi. Čechům, kteří už v zemi jsou, doporučuje ministerstvo odcestovat.

Foto: Mohammed Ben Khalifa, ČTK/AP

Z hořících zásobníků paliva v Tripolisu stoupá hustý dým. Snímek z 28. července

Článek

„Ministerstvo zahraničních věcí nedoporučuje cestovat do kterékoli části Libye včetně hlavního města Tripolisu,“ napsalo ministerstvo na svých webových stránkách.

„V jihovýchodní části města probíhají boje mezi milicemi, mezinárodní letiště v Tripolisu je mimo provoz a současná vláda nemá bezpečnostní situaci pod kontrolou. Všem občanům České republiky doporučujeme zemi opustit,“ uvedl resort.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

V zemi se v posledních týdnech vyhrotily boje konkurenčních libyjských milicí. Kvůli nim zemřelo několik desítek lidí. V pondělí země požádala o mezinárodní pomoc při hašení obřího zásobníku paliv, který vzplál po zásahu raketou. Případný výbuch by znamenal humanitární i ekologickou katastrofu. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám