Hlavní obsah

Česko poskytne korejské Hyundai Mobis investiční pobídky až 433 miliónů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Česká vláda poskytne korejské společnosti Hyundai Mobis investiční pobídky až do výše 433 miliónů korun. Zaznělo to v úterý na ministerstvu průmyslu a obchodu při slavnostním podpisu smlouvy o spolupráci s korejským investorem. Firma do výstavby závodu na výrobu světlometů pro automobily u Ostravy investuje až čtyři miliardy korun.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek (ČSSD)

Článek

Hmotná podpora na pořízení dlouhodobého hmotného a nehmotného majetku má činit 131 miliónů korun a firma rovněž dostane slevu na dani z příjmu po dobu deseti let až 302 miliónů korun.

Nový závod má dodávat světla pro automobilky Hyundai v Nošovicích a Kiu v Žilině. V letech 2017 až 2020 plánuje vyrobit za rok světla pro zhruba 750 tisíc vozů, v další fázi to bude ročně až pro milión automobilů.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Přes 900 pracovních míst

"Těší mě, že jsme obstáli v konkurenci ostatních zemí, především Slovenska, kde také společnost Mobis zvažovala výstavbu závodu," pochvaloval si při podpisu smlouvy o spolupráci ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek.

Firma by měla podle dohody v novém závodu vytvořit přes 900 pracovních míst a dalších asi 600 jich má vzniknout u subdodavatelů. Co do výše investovaných prostředků za posledních pět let se firma zařadí na druhé místo v žebříčku investic.

Hyundai Mobis je největší subdodavatel komponentů pro automobilku Hyundai, která má továrnu v Nošovicích na Frýdecko-Místecku. Vedle továrny má závod i Hyundai Mobis, který automobilce dodává například světla, brzdy nebo palubní desky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám