Hlavní obsah

Ministerstvu se nepodařilo prodat kasárna v Karlíně, nikdo neměl zájem

– Praha • Aktualizováno
Novinky, jas

Ministerstvu obrany se nepodařilo prodat areál karlínských kasáren. O objekt, který nabízelo za 620 miliónů korun, neprojevil nikdo zájem. Ve čtvrtek o tom informoval mluvčí ministerstva Vladimír Lukovský.

Foto: Právo

Areál bývalých kasáren v pražském Karlíně

Článek

„Poptávka se musí potkat s nabídkou v čase. Tentokrát se to nestalo. Netěší nás to, ale nepovažujeme to ani za žádnou katastrofu. Při přípravě opakovaného prodeje tak významného objektu jsme učinili maximum pro transparentnost a propagaci,“ konstatoval náměstek ministra obrany Jiří Borovec.

Resort před časem jedno výběrové řízení zrušil. Tehdy byl areál nabízen o 40 miliónů korun levněji. Vítěz prvního tendru, kterým byla společnost Griva Ar, za níž stojí Ivana Tykačová, se do nového výběrového řízení nepřihlásila, neboť považovala cenu za přemrštěnou.

„V nadcházejícím období se budeme soustředit na přípravu dalšího kola prodeje, kterému budeme věnovat stejnou pečlivost a důslednost jako v případě právě skončeného výběrového řízení. Raději objekt karlínských kasáren prodáme raději později než nevýhodně,“ tvrdí Borovec.

Ministerstvo s odvoláním na realitní odborníky tvrdí, že cena areálu navíc v čase dále poroste a náklady na správu objektu, která vyjde na 300 tisíc korun za rok, vnímá jako minimální.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám