Hlavní obsah

V Praze omezují dopravu rekonstrukce kvůli snižování hluku

Novinky, bck
Praha

Řada oprav komplikuje řidičům dopravu po Praze už několik měsíců. V průběhu prázdnin ještě pár přibylo a některé projekty teprve čekají na zahájení. V současnosti by si měli řidiči dávat pozor například na Chodově, v Karlíně, Holešovičkách nebo Michli.

Foto: Miroslav Sova, Právo

Zúžení dálnice D1 u Prahy.

Článek

V Praze začali silničáři před pár dny s opravou povrchu silnice V Holešovičkách. Doprava je zde směrem z centra do 25. července vedena v levém jízdním pruhu a protisměru. Podle kamerových záběrů ale řidiči zůstávají na straně silnice směrem z centra a do protisměru téměř nepřejíždějí, což způsobuje zpomalení provozu.

„Řidiči si musí na změny v dopravě zvyknout. Ti, co už o tom vědí, do protisměru přejíždějí. Není reálné, aby na místě stál policista, který by řidičům ukazoval, do kterého pruhu mají jet,“ uvedla mluvčí TSK Barbora Lišková. Podle ní je značení na místě dostatečné.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Od 25. července budou mít pak řidiči mířící do centra k dispozici pouze jeden jízdní pruh, v opačném směru zůstanou dva. Od 26. července zhruba od šesti hodin odpoledne se situace obrátí. Doprava bude podle mluvčí TSK pravděpodobně pouze po levé části komunikace. Opravy by měly skončit 27. července večer.

Cílem rekonstrukce je odhlučnění dopravy. „Po skončení těchto úprav dojde k měření hlučnosti a podle výsledků budou naplánována další opatření. Uvažujeme i o stavbě mobilních protihlukových stěn,“ uvedl náměstek primátora Jiří Nouza. To by se ale podle mluvčí TSK týkalo případně až příštích prázdnin.

Zavřená je Valčíkova a Na Stráži

Kvůli snížení hluku opravují silničáři v okolí Holešoviček také most v ulici Valčíkova. Uzavírka silnice začala 14. července a skončí 31. srpna. Opraveny budou po částech vrchní i spodní strana mostu

S úplnou uzavírkou v Holešovicích musí řidiči počítat i v ulici Na Stráži. Tento týden v pondělí začala čtvrtá etapa, která potrvá do konce srpna. Neprůjezdný je úsek o délce sto deset metrů. V září pak začne poslední etapa s postupnou uzavírkou vždy zhruba půl kilometru komunikace. Jde o rekonstrukci komunikace včetně chodníků, kanalizace a sanace podloží, která by měla skončit 30. září.

Opravuje se i na Chodově, Žižkově nebo v Karlíně

Omezení se řidiči nevyhnou ani na dálnici D1. Uzavírka dvou jízdních pruhů ve směru na Prahu mezi Průhonicemi a Chodovem potrvá do 16. srpna. Jeden pruh je veden v protisměru. Jedná se o třetí etapu oprav, další část rekonstrukce plánuje Ředitelství silnic a dálnic na jaro příštího roku. [celá zpráva]

I tato rekonstrukce je kvůli hluku, na dálnici se pokládá tzv. tichý asfalt.

Stavaři vyměňují povrch na nejfrekventovanějším úseku dálnice D1Video: Novinky

Od úterý začala také na Chodově úplná uzavírka ulice Ke Stáčírně od Litochlebského náměstí po ulici Donovalská. Oprava vozovky potrvá do půlnoci 15. srpna.

Na Žižkově pracují silničáři v ulici Táboritská od poloviny července. Silnice bude uzavřena do půlnoci 16. srpna, řidiči musí využít objížďku.

Londýnskou ulicí na Vinohradech v úseku mezi Bruselskou a Rumunskou řidiči neprojedou až do konce září. Důvodem je oprava vozovky a chodníků.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Londýnská v úseku Bruselská-Rumunská - od 20. 7. do 30. 10. 2014: úplná uzavírka

Na Rohanském nábřeží v Karlíně je provoz převeden do protisměru mezi ulicemi U Nádražní lávky a Ke Štvanici. Omezení kvůli opravě povrchu vozovky by měla skončit o půlnoci 26. srpna.

Začátkem srpna odstartovala také druhá etapa opravy Nuselského mostu ve směru do centra. Zachovány jsou dva pruhy pro oba směry.

Jižní spojka začátkem srpna

Na přelom července a srpna byla také plánována oprava Vinohradské. Přesný začátek ale ještě není znám. „Máme všechna rozhodnutí, čekáme pouze na magistrát. Příští týden ale stavby určitě nezačnou,“ uvedla Lišková.

Podle mluvčí je ale jisté, že rekonstrukce Jižní spojky ve směru do centra před Lanovým mostem začne už druhý srpnový den. Provoz bude převeden do protisměru, opravy potrvají do konce září.

Reklama

Výběr článků

Načítám